12 x betoverd

Foto expositie in gemeentebibliotheek Utrecht
5 juni t/m 20 augustus 2005

Foto expositie 12 X BETOVERD, gemaakt in Marokko, is te zien in gemeentebibliotheek Utrecht. Deze serie vormt onderdeel van de culturele zondag Marokko Express. De foto’s zijn te zien van 5 juni t/m 20 augustus 2005.

Rondreis met veel indrukken

In oktober 2004 maakt fotograaf David Verwer een rondreis door Marokko. Startpunt is Casablanca en van daaruit trekt hij, zonder vooraf de reis echt uitgestippeld te hebben, het land in. Doel is om een zo divers mogelijk beeld van Marokko te krijgen en zich meer te verdiepen in de Marokkaanse- en Islamitische cultuur. Ook hoopt hij zo de Marokkanen in Nederland beter te kunnen begrijpen. Bovendien sluit zijn reis aan bij zijn afstudeerproject over de praktische gevolgen van de integratiepolitiek in Nederland. Dit onderzoek was in het kader van zijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening. 

Natuur & gastvrijheid

Tijdens zijn reis doet hij vele indrukken op en probeert deze fotografisch vast te leggen, om zo een beeld te geven van het land. In zijn woorden: “De exotische Marrokaanse wereld kent veel uitersten en omvat een grote schoonheid voor mij. Van de overweldigende chaotische drukte in Casablanca tot de stille verlatenheid in de woestijn”.

Vooral de natuur en de gastvrijheid in Marokko maakt op hem grote indruk. "Die pure schoonheid, de intense kleuren, het valt niet te omschrijven of te fotograferen, het is als het paradijs, overweldigend...”