Kaki & sienna: beelden van Marokko

Expositie Wereldculturencentrum Rasa
oktober 2008

Tussen 1 en 23 oktober wordt foto expositie "Kaki en sienna: beelden van Marokko" bij Rasa in Utrecht vertoond. De beelden ontstaan tijdens een vijfweekse reis door Marokko in oktober en november 2004.

Uit reisdagboek

Het is een reis van overweldigende schoonheid door een exotische wereld. Van de chaotische drukte in Casablanca, tot de stille verlatenheid van de Sahara. Een wereld van armoede en weelde, vernieuwing en traditie, vervuiling en schone natuur. Dit land, op de grens van Europa en Afrika, kent vele gezichten: de culturele verscheidenheid, grote variatie in natuurlijk schoon en de eeuwenoude tradities die hand in hand gaan met modernisering. Kortom: een bijzonder land!

Sterk groeiende economie

Inmiddels is Marokko een van de snelst groeiende economieën van Afrika, waar democratische waardes hun vlucht nemen. Ook het toerisme groeit als nooit tevoren, door de combinatie van vrijheid en een bijzondere en authentieke cultuur.
Kortom: een inspirerend land, niet in de laatste plaats om zijn kleuren rijkdom!

Krachtige cultuur

De krachtige cultuur met zijn smakelijke keuken, de afwisselende mode en mozaïekkunst, verdient respect. Denk aan de verscheidene Djellaba´s, sierlijke mutsen en handgemaakte tapijten. Daarnaast zijn er hardwerkende, gastvrije mensen. Zij zijn niet snel uit het veld geslagen en kennen Europa meestal nauwelijks.
Een idee dat onder velen lijkt te leven, is dat het leven veel gemakkelijker moet zijn in Europa.