Mooi buiten

Expositie in buitensport winkel “Ik ga op reis” in Zwolle
9 mei t/m augustus 2006

Van 9 mei t/m augustus 2006 exposeert fotograaf David Verwer in buitensport winkel “Ik ga op reis” in Zwolle. Daar zijn 12 schitterende foto’s te zien die hij maakte tijdens zijn tochten door de natuur.Gemaakt van 1999 t/m 2005. 

Bewondering voor de wereld

In de expositie “Mooi Buiten” wandelen we als kijker langs typische Hollandse luchten, een unieke zonsondergang aan de Ierse kust en Marokkaanse bergen in rode tinten. De vlijmscherp gevormde bergtoppen in Schotland, leiden ons naar een Beiers landschap in Duitsland. Ja, indrukwekkende beelden gaan langs je netvlies.

Neem nou de desolatie van het hooggebergte in de Zwitserse Alpen, waar enkel nog lage begroeiing de strijd tot overleven aangaat. Of de bijzondere aanblik van een rotspilaren landschap in het noorden van Tsjechië. Tenslotte is daar opnieuw Marokko, waar we ons onderdompelen in een exotische wereld. Daar kunnen we even bijkomen van al deze beelden.

Landschappen met sterke sferen

Op elke plek laat David ons via deze expositie een moment stilstaan. We kijken mee over zijn schouder naar plaatsen die bij hem verwondering en bewondering oproepen. Details, contrasten en kleuren sluipen bij de kijker naar binnen. Zelfs de geur van het zomerse veld in Beieren, lijkt ons even te omringen.
Blij verrast duiken we in andere werelden die sterke sferen bij zich dragen. Wat ons na deze 12 beelden rest, is een lichte roze bril. Ja, het is mooi buiten…

Binnen Davids' landschapsfotografie is bewondering en verwondering voor de wereld om hem heen, steeds zijn belangrijkste drijfveer om inspiratie op te doen in de natuur.