Expositie Urban Landscapes 360°!

De Nieuwe Bibliotheek, Almere stad
19-05 t/m 30-08-2015
Poster expositie Urban Landscapes 360!

Poster expositie Urban Landscapes 360!

Kijken, kijken en nog eens kijken

Of het nou Florence, Almere of Utrecht is: de basis voor mijn foto’s is kijken, kijken en nog eens kijken. Werken met een 360° camera is traag en 180° anders dan met welke camera dan ook. Maar de foto’s zijn spectaculair en verrassend anders.
Dinsdag 19 mei is het zover: dan start deze expositie in Almere stad bij de Nieuwe Bibliotheek. Verder is er film, leuke interactieve verrassingen en meer… Allemaal te zien in dit hyper moderne, culturele hart van Almere.

Spannend onderzoeksproces

In 2014 leer ik de 360 graden fotografie kennen, dankzij Jurjen de Vries. Al snel raak ik in de ban van deze manier van fotograferen en het blijft me inspireren. Nu ben ik driekwart jaar verder en heb ik veel ervaring met de wonderlijke Ricoh Theta360 op mogen doen.
Toch staat de techniek nog in de kinderschoenen, ik werk immers met de eerste camera van deze soort. Zo is de kwaliteit van het beeld nog niet optimaal en zou iets meer megapixels best welkom zijn. En de digitale toepassingen om te bewerken en te delen via social media, zijn nog volop in ontwikkeling.
Deze expositie is het resultaat van een mooi en spannend onderzoeksproces!

Door het oog van een vogel

Me laten verwonderen en verrassen door de mooie plekjes in de stad. Het is een kwestie van veel “rondzwerven” in steden en de inspiratie laten stromen.
De foto’s zijn spectaculair en verrassend anders. En met de 360 graden camera kijk ik als het ware door het oog van een vogel naar de wereld om te schilderen met licht.