Verrassend anders, interactief en in 360°: In the Circle

In The Circle Logo RGB DEF

In the Circle maakt bijzondere ansichtkaarten met foto’s in 360 graden erop. Denk aan historische plekjes van een bekende stad of mooie architectuur van een gebouw. Naast het bekijken van de ansichtkaart kun je de foto ook in Virtual Reality (VR) beleven. Door de code achterop de ansichtkaart met je smartphone te scannen en onze VR-viewer op te zetten, zet de In the Circle-viewer op en waan je je zo in een unieke 360 graden VR-experiencein een geweldige wereld. Gewoon vanuit je luie stoel! 

Een uniek en innovatief cadeautje voor een dierbaar familielid of een gave gadget om met vrienden van te genieten.

Crowdfunding campagne

In the Circle is een start-up die een najaar 2015 geleden door crowdfunding tot stand gekomen is. Nadat het streefbedrag van 5000 euro behaald was, werd er in samenwerking met verschillende partijen gewerkt aan het eerste product van In the Circle: Utrecht in the Circle. Inmiddels zijn de 5 ansichtkaarten met bijbehorende VR-viewer in een aantal winkels in de binnenstad van Utrecht te koop. De ansichtkaarten laten bekende plekjes vanin Utrecht zien, uit een geheelop verrassend nieuwe wijze perspectief. David Verwer, Ffounder en initiatiefnemer, David Verwer, breidt het project nu ook uit naar andere steden. Zo is treinstation Breda zijn volgende project.

Schrijven zegt meer

David: “schrijven met de pen heeft een enorme zeggingskracht naar mijn idee. Naast de persoonlijke boodschap die mensen op deze ansichtkaarten zetten, krijgt de ontvanger ook nog eens de toegang tot een interactieve VR-beleving van de plek waar men was. Zo zeg je nog meer.
Het wordt een persoonlijk en beeldend verhaal verstuurd met de postduif. En met onze kwaliteits VR-viewers erbij, weet je zeker dat je “het hele verhaal” stuurt waarbij de wereld door VR aan zijn/ of haar voeten ligt!”

Hoe worden deze ansichtkaarten gemaakt?

Met een speciale 360° camera maakt David de foto’s. “Ik zet de camera op platte vlakken, op een statief of gebruik een soort selfie-stick. De camera stuur je op afstand via WiFi aan met je smartphone en de beelden kan je achteraf in je telefoon laden. Voor de ansichtkaarten gebruik ik een uitsnede uit de foto, die je ook in zijn geheel (in VR) kan bekijken.”

Nieuwsgierig naar In the Circle? Wil je weten waar de ansichtkaarten en VR-viewers te koop zijn? Kijk op de website>>

Benieuwd naar mijn 360°portfolio? Kijk hier>>


WebBanner03

Klik op banner om naar website te gaan


Tekst:                 Anne Gras
Banner & logo:    Thomas Duiker