Dichtbundel Een Reis Door Hoofd & Hart

Mijn debuut dichtbundel, Een Reis Door Hoofd & Hart, kwam begin 2021 uit. Met het geschreven woord als uitgangspunt, de fotografie als illustratie en de muziek als verdieping, ‘reis’ je in deze bundel door hoofd en hart. Deze muzikaal poëtische reis gaat o.a. over het Leven, de Liefde, de Natuur, Utrecht, Danservaringen en Klimaatverandering.

Audiovisuele belevenis

Met de verdiepende klanken van gitaar en piano, zijn elf van de tweeëntwintig gedichten omgetoverd tot bijzondere muzikale ‘spoken word tracks’. Als audiovisuele belevenis is dit te beluisteren via YouTube (link naar video's) en krijgt mijn poëtische wereld op interactieve wijze een extra dimensie.

Zes van de tweeëntwintig gedichten in de bundel gaan over - of zijn geïnspireerd op Utrecht e.o. Denk hierbij aan Fort Lunet III, Oud Amelisweerd of de Dom.

Veelzijdige dichtbundel

De auteur neemt je mee in zijn gevoelswereld, door niemandsland en langs dansende golven. Maatschappelijke thema’s als klimaatverandering en duurzaamheid krijgen een poëtische lading. Ook meditatie en dans zijn onderdeel van deze veelzijdige dichtbundel, die de schrijver opdraagt aan Moeder Aarde. De schrijfstijl van de auteur is de verbindende factor. Zijn fotografie en bijbehorende muzikaal poëtische video’s, geven klank, kleur en verdieping aan de bundel.

Nieuwsgierig of bestellen?

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je hem bestellen? Ga naar de webshop van mijn uitgever of Bol.com
Maar via mij persoonlijk kan ook natuurlijk. Graag zelfs!

Als zuurstof voor mijn ziel

“Schrijven is als zuurstof voor mijn ziel en bovendien een mooi venster op de wereld om het leven te weerspiegelen”, zo zegt de auteur over het schrijven.

De uitgever: “Veel lezers zullen op verschillende manieren geraakt worden. Of dit nu over natuur, liefde of sport gaat. Gevoelige onderwerpen wisselt hij af met luchtige thema’s en deze combinatie maakt dat de reis die de lezer maakt, een onvergetelijke ervaring zal zijn”.

Samen in grote klimaatcrisis

'Samen' was dit jaar het thema van de Nationale Gedichtendag. Samen zaten we in een lange lockdown met avondklok en samen beleven we de pandemie.
Samen zitten we in een ongekend grote klimaatcrisis! Het jaar 2019 en 2020 was één van de warmste en droogste jaren ooit. Afgelopen decennium waren de warmste tien jaar sinds de meting begon in 1904. In juli van 2021 werden delen van Duitsland, België en Limburg geteisterd door zeer extreme regenval. Dit weertype zal vaker voorkomen i.v.m. de klimaatverandering, zo voorzien klimaatwetenschappers.
Kortom: weerrecords buitelden de afgelopen jaren over elkaar heen en steeds vaker geeft het weer ons een noodsignaal af…

Voor Moeder Aarde

Alleen samen kunnen we iets aan de klimaatcrisis doen. Want er is GEEN PLANEET B. En ik wil dat mijn neefjes en nichtjes en hún kinderen en kleinkinderen op een LEEFBARE PLANEET kunnen blijven wonen. Daarom draag ik dit boek op aan Moeder Aarde. Het meest kostbare en dierbare wat we hebben...

Tweede hittegolf van het jaar

Hierbij een voorproefje uit deze dichtbundel. Deze video rondom het gedicht 'Warm warmer warmst', vormt samen met  tien andere video's, onderdeel van mijn muzikaal poëtische bundel.
Ik schreef de tekst op 29 juli 2019, tijdens de tweede hittegolf van dat jaar. Deze dag in juli was het Earth Overshoot Day. Dit is een rekenmodel om het uitputten van de aarde concreet te maken. Men rekent het evenwicht uit, tussen ons geven en nemen van de aarde. Dit wordt teruggebracht tot eenheden van een jaar.

Tot en met 31 december van 2019, werden de reserves van onze planeet verder aangesproken. Vanaf 29 juli werd de aarde dus verder uitgeput. Zo vroeg in het jaar was deze dag nog nooit gevallen. Een grote statistische waarschuwing.
Gaan we er op tijd iets aan doen?