Recensies Nieuw Licht

Recensies dichtbundel

“… Geconcentreerde laagjes met verschillende smaken” 

Ik lees Davids gedichten alsof ik spekkoek eet. Ze zijn opgebouwd uit geconcentreerde laagjes met verschillende smaken. Zijn woordkeus is origineel en geeft ruimte aan bezinning. De gedichten in deze bundel treffen mij door de variatie en de vrijheid waarmee hij de wereld om zich heen waarneemt en de liefde om daar woorden aan te geven. 

Lieselotte de Witte (singer-songwriter/ dichter) 

 
“Hartverwarmende piekervaringen van intens bewustzijn” 

David Verwer laat in zijn nieuwe dichtbundel zijn woordgevoeligheid zien. In heel verschillende situaties, zoals: de lente, een maannacht, de oorlog in Oekraïne, het WK voetbal, enz. schrijft hij de woorden die in hem opkomen. Door alles heen lees je als een rode draad het verlangen naar en ook herkennen van een wereld van contact en liefde.  
Ik las deze verzen als hartverwarmende piekervaringen van intens bewustzijn.  
 
Paula Teutscher (auteur van ‘Een eigen ontwerp van liefde’)  

Recensies muzikaal poëtische voorstelling, 28 januari 2023

“Als ondertoon klinkt optimisme en vertrouwen door”

Op 28 januari is er in de Bibliotheek aan de Neude in Utrecht, een voordracht van de Utrechtse dichter David Verwer. Dit wordt muzikaal omlijst door intuïtief musicus Frank Francesco Jenniskens.  
Van het begin tot het einde voel ik me ondergedompeld in een zachte atmosfeer van woorden vol gevoel, ondersteund door warme klanken.  
David weet te boeien door oprecht aanwezig te zijn en de gedichten nemen ons mee in zijn zielsbeleving. Zijn stemhoogte, tempo van spreken en lichaamstaal passen prachtig bij de sfeer van de woorden en zinnen. De gedichten zijn gevarieerd en geven bijvoorbeeld een beeld van zijn relatie met mens, natuur, muziek en actualiteit. Als ondertoon klinkt optimisme en vertrouwen door.  
Het is een voordracht die bij mij mooi 'naklinkt' vanwege de schoonheid en die mij tevens aanspoort tot bezinning. 
 
Hans van Dodewaard, IJsselstein


“... een weldaad voor de ziel” 

"Na een aantal gedichten zag ik David ontspannen in zijn voordracht. De stiltes die vielen klopten helemaal en mensen kwamen in volledige ontspanning. Sommigen luisterden met hun ogen dicht of gingen ontspannen onderuit zitten.  
De muziek viel heel fijn en meesterlijk samen met de voorgedragen gedichten door David. Zijn stem droeg de Liefde voor de poëzie zelf. Frank en David wisten het hogere uit te beelden. Tezamen met de bijzonder goed getimede stille ruimtes, was het geheel een weldaad voor de ziel. Hartelijk dank!” 
 
Nienke, de Bilt