Reviews Een Reis Door Hoofd & Hart

"Actuele thema's in dichtvorm"

17 november 2021 - Door Henk Wallach

Een heel mooie dichtbundel van een zeer talentvolle auteur die actuele thema’s in dichtvorm brengt en dit ook bij sommige gedichten muzikaal weet te omlijsten door gitaar en piano.
De auteur legt veel gevoel in zijn gedichten. Prachtig!

"Veelbelovend debuut"

2 mei 2021 - Door Joanne Pettinga

Mooie gedichten met een goed gevoel voor ritme, alliteratie en rijm. Door de muzikaal poëtische video's waarin de auteur met zijn mooie stem de gedichten op muziek voordraagt, komt de bundel meer tot leven. Hij legt in de video's accenten waardoor de poëzie meer diepte krijgt. De foto's in de bundel zijn ook van toegevoegde waarde. De breedte van de onderwerpen van het geschrevene (van de liefde tot natuur tot Utrecht tot voetbal) maakt de bundel rijk en voor Utrechters extra bijzonder. Jammer zijn enkele (spel)fouten in de bundel. Al met al een veelbelovend debuut.

"Natuurtalent"

10 januari 2022 - Door Jeanine

David....natuurtalent....ontsproten uit en geïnspireerd door de natuur....zijn zorgen delend over die natuur, gezeteld op onze aardbol, en al wat daar leeft. Uit zijn bijzondere brein, vanuit zijn gevoelige en creatieve geest, heeft David de práchtigste zangerige en ritmisch swingende woorden laten opborrelen en vloeiend laten stromen.
Woorden van liefde voor al wat leeft en hier wil blijven; als een warme zongloed spreidt hij ze vanuit hemelse inspiratie uit over onze aarde, met elementen zoals pijn en liefde daarin verweven. Ons met zijn bijzondere voordracht direct weer meenemend naar het hemelse. David, ga ermee op pad, verspreid jouw mooie gedachten-gedichten. Je zult nog velen hiermee troosten en ook velen beroeren met jouw hemelse liefde voor de aarde, voor wat leeft en ook moet blíjven leven!

"Met eenvoud raakt hij de kern"

22 april 2021 - Door Xanthe

Ik heb erg genoten van de voordracht en muzikale begeleiding bij de gedichten door David. David's liefde voor de wereld en mensen om hem heen is zo sprekend in zijn gedichten. Hij haalt hier inspiratie uit en de gedichten zijn er tegelijkertijd aan toegewijd. Dat hij deze bundel opdraagt aan moeder aarde is dan ook helemaal passend. Spelenderwijs en met eenvoud, raakt hij vaak precies de kern en dat is prachtig. Het gedicht 'Slakken' is hier voor mij een typisch voorbeeld van. Er gaan veel mensen van je bundel genieten.

"De bundel laat je even stilstaan"

7 april 2021 - Door Godelief

De voordrachten van David tijdens 't afgelopen mini-retraite weekend waren erg bijzonder en indrukwekkend. De bundel laat je even stilstaan bij de warmte en liefde, die zo mooi beschreven wordt.

"Woorden zorgvuldig gecomponeerd"

19 februari 2021 - Door Frank Jenniskens

Een foto uit de bundel: Kale bomen tegen een wittige achtergrondlucht. En dan valt mijn oog op kleine, zich uitbreidende kringen... Ik kijk naar de weerspiegeling van de bomen in het water! Dat overkomt me meermalen als ik David's bundel lees. Woorden zorgvuldig gecomponeerd waardoor achter de eerste indruk ineens één of meerdere nieuwe lagen tevoorschijn komen.
Bijzonder hoe David niet alleen het woord maar ook beeld en muziek laat samenwerken en vervloeien tot pareltjes. Zijn stijl is het best uitgedrukt voor mij in de laatste zin van zijn gedicht 'Oh Nederlands, ik heb u lief': "Ik [...] tracht rijmend met ritme uw klanken te vervoegen"

"Veel groei, fris en gezondmakend"

15 februari 2021 - Door Tike

Heb afgelopen zaterdag de Zoompresentatie van je nieuwe boek bijgewoond. Jouw debuut laat veel groei zien wat in deze tijd zeer fris en gezondmakend is. Goeie start! Ben benieuwd naar vervolg.