Burgemeester van Zanen ontdekt Utrecht in de Cirkel!

Van Zanen beleefd Virtual Reality!

Van Zanen beleefd Virtual Reality!

Dinsdag 9 maart is een bijzonder dag. Op het Stadskantoor wacht de enige echte burgemeester van Utrecht op David Verwer, initiatiefnemer van Utrecht in de Cirkel. David is uitgenodigd in de werkkamer van de burgervader om te praten over zijn vernieuwende Virtual Reality-project. De cirkel blijft dus prominent groeien!

Op bezoek in het Stadskantoor

De eerste tekenen van het voorjaar zijn aanwezig, wanneer David in de middaguren van een dinsdag het kantoor van de burgemeester betreedt. Enthousiast ontvangt Jan van Zanen de Utrecht in de Cirkel delegatie, die geleid wordt door voorman David Verwer en verder bestaat uit vertegenwoordigers van lokale media.

Bij binnenkomst overhandigt David de prachtige ansichtkaarten, inclusief VR-viewer, aan burgemeester Van Zanen. “Zo dan heb ik even de tijd om hier met je over te ouwehoeren”, spreekt een uitgelaten burgemeester.
Na een introductie komen al snel de 360 graden foto’s ter sprake. “Wat een prachtige foto’s, die mooie lucht ook”, spreekt de burgemeester verwonderd, nog voordat David kans ziet om wat meer uit te leggen over zijn ambitieuze project. Dan vertelt David over het ontstaan van het project en van Zanen luistert geïnteresseerd.

“Wat een vernieuwende foto’s!”

De Utrechtse burgervader blijkt verwonderd over de techniek van de foto’s. Een lach en instemmend knikje vallen te bespeuren wanneer hij nog eens goed naar de bijzondere ronde ansichtkaarten kijkt. De Domtoren, het Flora’s Hof en het Domplein zijn herkenbare taferelen voor iedere Utrechter. “Ja die kennen we”, zegt de burgemeester. “Wat een vernieuwende foto’s”.

Meer lezen over dit bezoek? Kijk hier>>

 

Tekst: Jasper Kars
Fotografie: David Verwer