De Kleurrijke Klank van Stilte

In een gezellige rommelzolder van de bibliotheek, is het vol mensen op zondag 10 februari. Blij verrast met zoveel publiek geef ik mijn poëzie voorstelling De Kleurrijke Klank van Stilte. Collages van muziek, klank en woorden. Deze performance is in het kader van Gluren Bij de Buren.

Met volledige aandacht en in stilte laten de mensen mijn teksten op zich inwerken. De reacties zijn enthousiast, nieuwsgierig, warm en complimenteus. Het applaus klinkt nog steeds door in mijn hoofd. 
Mensen, heel hartelijk dank voor jullie komst!!

 

“EEN DANSERES DIE DE GEDICHTEN DANST"

Maar er zijn ook constructief kritische geluiden. Zo spreek ik achteraf een dame uit het publiek die mij kent. Zij vond mijn performance goed, "met een uitgesproken mimiek die mij zeker opviel". Dieper doorpratend kwam haar punt. “Het is weliswaar mooie, vaak verstilde en mijmerende poëzie die je presenteert, maar wanneer word je nou eens boos? Ik vraag me bij de gedichten af, wanneer springt die man nou eens uit zijn vel en komt de frustratie eruit?”.

Nienke, uit het publiek, reageert achteraf: “Een mooie balans tussen je tekst en de stilte-momenten. En mooi dat het niet alleen gesproken woord is, maar dat je ook mee kan lezen.”
Even later vertelt ze: “Tijdens jouw voorstelling kreeg ik het beeld van een danseres die de gedichten danst”.

 

FOTOGRAFIE: Thomas Duiker van dyvemedia.nl (behalve de zwart-wit foto)

MUZIEK: Anouar Brahem & Emil v/d Wal