Het alziend oog

Foto’s maken met een 360° camera is 180° anders dan met welke camera ook. De eerste dagen word ik voortdurend “op het verkeerde been gezet”. Maar de foto’s zijn spectaculair en verrassend anders.

Werken met de Theta 360 (van Ricoh) is traag, geeft verrassende perspectieven en alles in een cirkel om de camera komt in beeld. En die cirkel is horizontaal en verticaal! Nu een paar weken op stap met dit bijzondere apparaatje…

De Cirkel Is Rond

Vanuit mijn betrokkenheid bij het Permanent Future Lab (nieuwsbericht 14-10), ben ik begonnen met de foto serie De Cirkel Is Rond. Stadslandschappen in Utrecht en Florence, Italie. Vanaf september maak ik wekelijks dit soort foto’s en de serie zal blijven groeien. Doel: PR en nieuwe verrassende ervaringen opdoen!

De eerste zes foto's kan je hieronder bewonderen.
Alle foto's zien? Kom naar mijn expo bij Seats2meet Utrecht CS!

Klik vooral op Theta logo voor beeldvullende weergave.

Skyline Utrecht Centrum 2x 360°! DE CIRKEL IS ROND, deel 2 David Verwer, september 2014 - Spherical Image - RICOH THETA
Stadskantoor Utrecht: VIER. November 2014 - Spherical Image - RICOH THETA 
 
Het nieuwe TivoliVreedenburg Utrecht centrum - Spherical Image - RICOH THETA
 
Post from RICOH THETA. #theta360 - Spherical Image - RICOH THETA
Als n vogel kijk ik naar de Seats2meet community: de plek waar techniek & toekomst verder gaan (PFLab) maar ook naar de lounge waar het allemaal gebeurd. Daar worden grote ideeën omgezet in vernieuwende bedrijfjes en sterke actie! - Spherical Image - RICOH THETA 
 
Florence Italië, in het schip van de Duomo St Maria del Fiore, november 2014 - Spherical Image - RICOH THETA

De Cirkel Is Rond, Najaar 2014

Klik vooral op Theta logo voor beeldvullende weergave.

Nostalgie analoge tijdperk met hypermoderne camera!

Het duurt lang voordat je de foto kan zien nadat je hem hebt gemaakt. Het beste werk je met een lichtmeter en alleen met speciale software zie je de foto zoals hij bedoeld is. De Theta 360 is natuurlijk hartstikke modern en digitaal. En toch is de spanning van het wachten op het resultaat en het trage werken, weer terug.

Ja, de nostalgie van het vroegere analoge werken komt weer boven!