Een eigen ontwerp van liefde

Voorkant van de autobiografie

Voorkant van de autobiografie

Zendingskind in West Papua, een lange weg naar huis…

Met trots presenteer ik de autobiografie van mijn moeder, Paula Teutscher.
Dit boek is nu verkrijgbaar via uitgeverij Aspekt! Het is het verhaal over een expat kind dat een lang aanpassingsproces moet doormaken. Het eerste deel van het boek beschrijft haar kinderjaren op Seroei op het eiland Japen.
Paula beschrijf de rode draad, die loopt van zendingskind, 2e generatie oorlogsoverlevende en gevormd door de jaren zestig en zeventig tot waar ze nu staat.

Paradijs op aarde

Een driejarig meisje loopt alleen over een oerwoudweg onder de tropische zon. Als inslaande bliksem wordt ze zich plotseling bewust van haar eigen schaduw en daarmee van haar eigen bestaan en ikheid. Opgroeiend als dochter van een Zendingsechtpaar ontdekt ze haar magisch mooie en ook naoorlogs rauwe omgeving, beleeft ze de warme deken van de kleine gemeenschap om haar heen en verwacht ze een paradijs te vinden als ze eenmaal met haar ouders naar Nederland zal gaan.

Kind van twee werelden

Hoe weinig die hoog gespannen verwachtingen bewaarheid worden als je ouders overlevers zijn van een Japans interneringskamp en je een kind van twee werelden bent, laat het verdere verhaal zien. De missie van haar ouders loopt als een paradox door haar verdere ontwikkeling: het is een innerlijke bron geworden en tegelijkertijd een obstakel om zichzelf te tonen aan de wereld. Als volwassene vindt ze via omwegen een weg om haar eigenheid te leven, dankzij haar studie theologie, haar opleidingen tot psychotherapeute, de relaties die ze vindt en verliest, haar kinderen, haar geliefde.

Het ligt vanaf 22 november in de boekwinkels (€ 21.95).

BESTELLEN BIJ AUTEUR OF DELEN?

Maar het is nu al te koop bij de auteur! Daar is het € 20 met evt. verzendkosten. Bestellen? Stuur een mailtje naar Paula via: paulateutscher@hetnet.nl

Weet je andere mensen die mogelijk interesse hebben? Deel dit bericht gerust.
Bedankt alvast!