Poëzie middag 'Lemniscaat van Leven' een succes!

Eén tuin, twee dichters: de optredens van David & Kagiso op zondag 2 juli in Utrecht. Deze middag is onderdeel van het festival Gluren bij de Buren, de dag die dit keer extra bruisend is omdat er twee acts op één locatie zijn. De glazen worden gevuld, de zon schijnt en het ruizen van de wind zorgt voor een heerlijke sfeer.
De mensen gaan zitten en zitten aan lippen gekluisterd. Een geïnspireerd, lommerrijk en creatief samen zijn met veel applaus is het resultaat.

TROUBADOUR OVER VAL UIT HOGE BOOM

Het is een middag van zon en schaduw, donker en licht; op deze middag vlechten de dichters David & Kagiso hun poëzie performances aan elkaar.
De dichters treden om en om, een half uurtje op. Onze troubadour Kagiso, schilderde in 8 gedichten op zijn poëtische en betoverende wijze universele verhalen over de cirkel van het leven. De boodschap, om simpelweg te zijn, in harmonie met de ritmes van de natuur en van daaruit te delen wat van nature komt, vloeit steeds weer als een kabbelende rivier voorbij. Ook deelde Kagiso zijn persoonlijke verhaal, over zijn val uit de boom, waar David hem drie jaar eerder, onderaan de wortels, voor het eerst aantrof.
Aan het einde van zijn act vloog de feniks langs, en kondigde daarmee een einde, en dus ook een nieuw begin aan.

WITTE KLEREN

David staat deze middag stil bij de herdenking van het Nederlands slavernij verleden op 1 juli, tijdens Keti Kotti. Tijdens die herdenking maakt koning Willem Alexander excuses en vraagt om vergiffenis.
De kleding van David is maagdelijk wit op deze zondag, de ‘kleur’ van vrede. Ook vraagt hij aandacht voor de grote maatschappelijke onrust in Frankrijk deze dagen, om uiteindelijk iets over zijn eigen gezondheidssituatie te zeggen. In dat proces wenst hij zichzelf vrede en tevredenheid toe.
Kortom: alles staat deze dag voor hem in het teken van vrede en verzoening: persoonlijk en maatschappelijk. En het mooie hierbij is dat ‘Kagiso’ ook vrede betekend.

"Pruttelende brommer bromt zijn
weg naar de horizon in koor
van sirene en brandweer in piepend oor"

Uit: 'Vrijdagavond', april 2023

MUZIKALE METGEZEL

Thema’s die David in zijn performances en voordrachten verwerkt, gaan over diepe flow ervaringen, verbondenheid tussen mensen en klimaatverandering. Ook was er een schilderachtig gedicht ('Vrijdagavond'), vol met zintuigelijke observaties, gekleurd door geluiden en geuren uit de stad. Zintuigelijke prikkels die hem soms teveel worden.
Het ruizen van de wind in de bomen is een mooie muzikale metgezel die David vergezelde bij dit gedicht.

Tot slot draagt hij ook drie gedichten uit de jaren zeventig voor van zijn opa, Marinus Verwer, alias Jean Teinturier. Deze dierengedichten vallen in goede aarde.
Een bezoeker noemde zijn optreden ‘inspirerend en vrolijk makend’.

FOTOGRAAF

De foto's komen uit de creatieve koker van Thomas Duiker van Dyve Media. Veel dank Thomas!!
www.dyvemedia.nl