Presentatie dichtbundel Een Reis Door Hoofd & Hart

Vrijdag 18 juni presenteerde ik bij Seats2meet Utrecht CS mijn debuut. Het publiek gaf 100 % van zijn warme aandacht en ik zat lekker in de flow... Wat een feest!

Door hoofd & hart reizen

Zes van de tweeëntwintig gedichten in de bundel gaan over - of zijn geïnspireerd op Utrecht e.o. Denk hierbij aan Fort Lunet III, Oud Amelisweerd of de Dom.
Met het geschreven woord als uitgangspunt, de fotografie als illustratie en de muziek als verdieping, 'reis' je in dit boek door hoofd & hart. Deze muzikaal poëtische reis gaat over het leven, de liefde, danservaringen, de natuur, Utrecht en klimaatverandering.

Muzikale voordrachten

Eerst gaf ik een korte inleiding op de bundel en beantwoordde ik de vraag waarom ik mijn boek opdraag aan Moeder Aarde. Ook over het ontstaan van de elf "muzikale gedichten" vertel ik het een en ander.
Maar ik hield vooral veel (muzikale) voordrachten uit eigen werk. En bij een bundel waar fotografie nooit ver weg is, hoort natuurlijk een beeldende PowerPoint presentatie.

Vioolspel

De presentatie werd afgewisseld door het optreden van een violist met een bijzondere eigen klankkleur: Christoph van IJzerlooij. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje!
Christoph was goed op dreef en speelde prachtig op zijn viool en altviool. Hij speelde o.a. Fantasia I van Telemann en Liebesleid en schön Rosemarin Kreisler.

 

>>> Achtergrond dichtbundel <<<<

Samen klimaatcrisis aanpakken

'Samen' was dit jaar het thema van de Nationale Gedichtendag. Samen zaten we in een lange lockdown met avondklok, samen beleven we de pandemie en samen zitten we in een ongekend grote klimaatcrisis!
Het jaar 2019 en 2020 was één van de warmste en droogste jaren ooit. Afgelopen decennium waren de warmste tien jaar sinds de meting begon in 1904. In juli dit jaar werden delen van Duitsland, België en Limburg geteisterd door zeer extreme regenval, een weertype dat vaker voor zal komen i.v.m. de klimaatverandering.
Kortom: weerrecords buitelden de afgelopen jaren over elkaar heen en steeds vaker geeft het weer ons een noodsignaal af…

Opgedragen aan Moeder Aarde

Alleen samen kunnen we iets aan de klimaatcrisis doen. En er is GEEN PLANEET B. Ook wil ik dat mijn neefjes en nichtjes en hún kinderen en kleinkinderen op een LEEFBARE PLANEET kunnen blijven wonen. Daarom draag ik dit boek op aan Moeder Aarde. Het meest kostbare en dierbare wat we hebben...

Tweede hittegolf

Hierbij een voorproefje (link naar video) uit mijn dichtbundel ‘Een Reis Door Hoofd & Hart’. Deze video vormt samen met de tien andere video's, onderdeel van deze muzikaal poëtische bundel.
'Warm warmer warmst' schreef ik op 29 juli 2019, tijdens de tweede hittegolf van dat jaar. In de bundel veel meer natuurlijk, in 80 pagina’s.