Schoolkinderen wandelen voor water in Utrecht

Vandaag is het Wereldwaterdag, de dag waarop wereldwijd stilgestaan wordt bij de beperkte toegang tot water en drinkwater in veel landen ter wereld. Vanmorgen maakte ik op en rond het trainingscomplex van FC Utrecht een korte reportage. Daar startten 4 schoolklassen aan een wandeling van 6 km met 6 liter water op hun rug. Zo ervaren ze wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan water te komen. En ze kunnen hen direct helpen. De kinderen laten zich sponsoren door familie en vrienden. De opbrengst wordt besteed aan drinkwaterprojecten in Afrika of Azië.

100 kinderen lopen 6 km

Stichting Aqua for All organiseert rondom deze 22 maart, overal door het land sponsor wandelingen voor schoolkinderen. Het geld komt ten goede aan water- en sanitatie projecten in Afrika en Azië.
Naast de sponsor-wandelingen, krijgen alle klassen die meedoen een gastles over de wereldwijde waterproblematiek en hoe dit effectief bestreden kan worden.
De opbrengst die deze groep van ongeveer 100 kinderen bij elkaar liepen, werd bekend gemaakt door Paul Verhoeff, de directeur van FC Utrecht. Twee voetbal spelers assisteerden hem. Dit is 35.000 euro, allemaal voor projecten in Afrika.