Voorstelling ‘Nieuw Licht’ in Zeist groot succes!

Het vindt plaats in wijkcentrum ’t Volle Hof, dat qua ambiance voelt als een chique lunchroom: de muzikaal poëtische voorstelling Nieuw Licht verzorgd door Frank Francesco en mij. Het is zondag 5 februari.
Overal staan en hangen weelderige planten en alles straalt stijl en zorgzaamheid uit. Een warm welkom valt ons op deze winderige winterzondag ten deel, als we komen voorbereiden en inspelen. Na een goed uur liggen de instrumenten klaar, hangen mijn gedichten aan de muren en liggen verschillende dichtbundels stijlvol op een signeertafeltje. De mensen druppelen binnen en we beginnen bijna…

Vol interesse en energie

Als onderdeel van huiskamer festival Gluren bij de Buren, spelen we drie keer een half uur. En elke keer komt er een aardige hoeveelheid publiek vol interesse en energie luisteren naar onze voorstelling over Natuur Beleving, de Liefde, de Nederlandse Taal en mijn visie op een Nieuw Wereld.
Tijdens het spelen is er veel synchroniciteit voelbaar tussen ons als artiesten en het publiek. Ook mooi om te zien dat Frank en ik nu bij ons vierde optreden, zo goed afgestemd in balans elkaar aan weten te vullen tijdens het spelen.

“Ik heb voor het eerst een viool gehoord”

Na elke voorstelling wordt de vraag gesteld wat mensen meenemen uit de voorstelling of wat ze bijzonder vonden. Een jongen zegt: “ik hoorde voor het eerst in mijn leven een viool live spelen”. Een meisje dat geraakt is door de zingende zaag, komt een uur later terug voor dit instrument en al snel ervaart ze hoe het is om er zelf op te spelen (met toestemming). Iemand anders zegt zich helemaal te kunnen vinden in mijn gedicht Nieuwe Wereld. “Mooi verwoord ook” voegt ze eraan toe. En een man uit het publiek geeft aan dat de tekst Volle Maan hem bijzonder aanspreekt en dat hij er zeker nog eens aan terug zal denken bij het zien van de maan.

Gezien het enthousiaste applaus, alle positieve reacties uit het publiek en de verkoop van de dichtbundels, kunnen we de conclusie trekken dat de voorstellingen een groot succes waren.